BRAADWORST BROODJE MET BEER BRAISED WORSTEN EN UI

Zo’n braadworst broodje kan je natuurlijk op verschillende manieren pimpen. Hoeveel leuke varianten er ook zijn. Het belet niet dat je met een zekere regelmaat zin hebt in een zo’n ouderwets stevig braadworst broodje met gekaramelliseerde ui, een simpel sausje en als het nog even kan gebakken uitjes. Als alle onderdelen van dit gerecht tot in de puntjes zijn uitgevoerd valt de smaak ervan nauwelijks te overtreffen! Een duidelijke opzet om mee aan de slag te gaan dus! Hoe maak je een traditioneel braadworst broodje nog net dat tikkeltje beter zonder zijn eigenheid en het comfort bij het maken te verliezen. Heerlijk en foolproof met andere woorden. De ideale combinatie om mee naar buiten te trekken in een nieuwe storm.

Geen braadworst broodje zonder een lekkere braadworst natuurlijk. In een poging deze heerlijk en toch foolproof te maken besloot ik de techniek van de beer braised worsten uit te proberen. Ik had ze eerder al eens getest en toen vond ik het niet super. Ik besloot ditmaal om de worst eerst een uurtje op lage temperatuur te roken. Vervolgens maakte ik een badje op basis van gelijke delen “Cornet Oaked” en rundsbouillon. Op deze manier hoopte ik de smaak van het bier (en met name de bitterheid) wat te verzachten. Het resultaat was stukken beter dan bij de eerste poging. Op deze manier lukt het perfect om de worsten warm en sappig te houden en ze ondertussen toch nog een subtiele smaak mee te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.